ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν εγκατέλειψε ποτέ τον στόχο της για ένταξη στην Ε.Ε.

Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν εγκατέλειψε ποτέ τον στόχο της για ένταξη στην Ε.Ε.
REUTERS/Osman Orsal

Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογράμμισε πως η Άγκυρα ποτέ δεν εγκατέλειψε τον στόχο της για ένταξη στην Ε.Ε.

Ανακοινώνοντας το μανιφέστο του ενόψει των πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Ιουνίου, ο Ερντογάν άφησε αιχμές για την Ένωση όμως, επισημαίνοντας οι εταίροι της Τουρκίας στην Ευρώπη ωστόσο δεν δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα για το ζήτημα.

Ακόμη, ο Ερντογάν είπε ότι το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει μετά τις εκλογές, θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία και υποσχέθηκε χαμηλότερα επιτόκια και μείωση του πληθωρισμού.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της μετά τις δύο που προηγήθηκαν, προανήγγειλε, παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν θα σταματήσουμε να περιορίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα προσθέσουμε και νέες (επιχειρήσεις) στην "Ασπίδα του Ευφράτη" και στον "Κλάδο Ελαίας". Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για νέες αποστολές», σημείωσε αναφερόμενος στις δύο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η χώρα στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ