ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Δεκάδες συλλήψεις για υποθέσεις βιασμών ανήλικων κοριτσιών

Ινδία: Δεκάδες συλλήψεις για υποθέσεις βιασμών ανήλικων κοριτσιών
EPA/RAMINDER PAL SINGH/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Αρχές της Ινδίας προχώρησαν στην σύλληψη δεκάδων υπόπτων στο πλαίσιο των ερευνών για τρεις διαφορετικές υποθέσεις βιασμού με θύματα έφηβες.

Την ίδια ώρα, όμως, νέα περιστατικά επιθέσεων βλέπουν το φως της δημοσιότητας παρά την επιβολή αυστηρότερων ποινών.

Η αστυνομία συνέλαβε 14 άνδρες και μία γυναίκα σε μία από τις τελευταίες υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, όπου οι δράστες βίασαν, κακοποίησαν και έκαψαν ζωντανό ένα 16χρονο κορίτσι. Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Τσάτρα στο κρατίδιο Τζαρχάντ στην ανατολική Ινδία.

Εκτός των δύο υπόπτων που φέρονται να απήγαγαν και να βίασαν το κορίτσι την Πέμπτη, η αστυνομία άσκησε διώξεις σε βάρος άλλων 18 ανθρώπων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται πρόσωπα που κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του θύματος και μέλη του τοπικού συμβουλίου που κατηγορούνται ότι δεν κατήγγειλαν τον βιασμό στην αστυνομία.

«Δέκα πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και των υπολοίπων» δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας του Τζαρχάντ, ο Άσις Μπάτρα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό στο ίδιο κρατίδιο, μια 17χρονη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς ο δράστης που της επιτέθηκε αφού την κακοποίησε σεξουαλικά, της έβαλε φωτιά για να την κάψει ζωντανή.

Το θύμα, το οποίο δέχθηκε την επίθεση την Παρασκευή, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης, δήλωσε ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας Ακίλες Κουμάρ Τζα, προσθέτοντας ότι ένας ύποπτος συνελήφθη.

Στο γειτονικό κρατίδιο Οντίσα, η αστυνομία συνέλαβε 6 ανθρώπους, μεταξύ αυτών έναν έφηβο για τον ομαδικό βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού την Παρασκευή στην περιοχή Σαμπαλπούρ.

«Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση από έναν άνθρωπο και κατόπιν από άλλους 4 σε διαφορετικές περιοχές» είπε στο Reuters, ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζέι Ράσμι Σέτι. Ο έκτος ύποπτος κατηγορείται ότι κρατούσε ακινητοποιημένο το θύμα, ενώ οι υπόλοιποι το βίαζαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ