ΚΟΣΜΟΣ

Σε δικαστική διαμάχη ο Mark Zuckerberg με γείτονα του

Σε δικαστική διαμάχη ο Mark Zuckerberg με γείτονα του

Δικαστής της Πολιτείας της Καλιφόρνια αρνήθηκε το αίτημα του Mark Zuckerberg για απόρριψη των κατηγοριών για διάπραξη απάτης, μετά από προσφυγή γείτονα του.

Νέα παράξενη τροπή παίρνει, η ήδη περίεργη υπόθεση, με τον δικαστή της Καλιφόρνια να πρέπει τώρα να αποφασίσει αν ο επικεφαλής της Facebook διέπραξε απάτη. Ένας μεσίτης ακινήτων, ο Mircea Voskerician, ισχυρίζεται ότι ο Ζάκερμπεργκ υποσχέθηκε να τον συστήσει στους ισχυρούς φίλους του, στη Silicon Valley – υπόσχεση που ποτέ δεν τήρησε.

Ο συνήγορος του Βοσκερισιάν, ωστόσο, o David Draper, φαίνεται ότι με δική του πρωτοβουλία ζήτησε από το δικαστήριο την απόσυρση του από την υπόθεση. Ο Ντρέιπερ επικαλέστηκε δύο κανονισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να εγείρουν ηθικά διλήμματα για την εκπροσώπηση του πελάτη του.

Ο δικαστής Lucas αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του σχετικά με το αίτημα του Ντρέιπερ, την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που ενδέχεται να καθυστερήσει τις αποφάσεις που εκκρεμούν για την υπόθεση.

Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Ο Βοσκερισιάν κατείχε τα δικαιώματα αγοράς της έκτασης η οποία συνορεύει με την αυλή του Ζάκερμπεργκ, το 2012, σύμφωνα με τη δικογραφία. Ο Βοσκερισιάν προσφέρθηκε να πουλήσει στον CEO του Facebook την έκταση με το σκεπτικό της ιδιωτικότητας. Ο Ζάκερμπερκ, με τη σειρά του δέχτηκε να αγοράσει τα δικαιώματα, όμως ο Βοσκερισιάν τελικά αρνήθηκε να του τα παραχωρήσει. Τότε ήταν που η ιστορία περιπλέχτηκε.

Σε μια συνάντηση με τους οικονομικούς συμβούλους του Ζάκερμπεργκ, ο Βοσκερισιάν είπε ότι του προσέφερε έκπτωση σε αντάλλαγμα με την είσοδο του στον κλειστό κύκλο των ισχυρών γνωριμιών του στη Silicon Valley, με στόχο την ενίσχυση της επιχείρησης του.

Ο Βοσκερισιάν ισχυρίζεται ότι συμφώνησαν στο ποσό των 1,7 εκατ. δολαρίων «συν την υπόσχεση (του Ζάκερμπεργκ) ότι θα παρέχει συστάσεις και θα προωθήσει τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες», υπόσχεση που ο Ζάκερμπεργκ δεν κράτησε.

Ο δικαστής Λούκας σύντομα θα αποφανθεί αν οι ισχυρισμοί για αθέτηση συμφωνίας έχουν βάση. Από τη μεριά του, ο Ντρέιπερ, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ