Ερντογάν: Το AKP χρειάζεται την πλειοψηφία για να προωθήσει τις συνταγματικές αλλαγές
Το ΑKP χρειάζεται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές ώστε να προωθήσει τη συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζονται μέχρις ότου το νέο προεδρικό σύστημα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Εκτός από τα προεδρικά διατάγματα θα υπάρχει ανάγκη να γίνουν αρκετές νομοθετικές αλλαγές, να εφαρμοστούν νέοι κανονισμοί ή ακόμη και συνταγματικές αλλαγές μέχρι ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το προεδρικό σύστημα».
Αυτά τόνισε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους βουλευτές στο κοινοβούλιο. Ο Τούρκος πρόεδρος προκήρυξε πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές για τις 24 Ιουνίου.
ΕΛΛΑΔΑ
Μάριος Θεμιστοκλέους: «Άνοιξε η πλατφόρμα για 1.696 διορισμούς στο ΕΣΥ» (vid)
15:28
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 34χρονος που ξυλοκόπησε την σύντροφο του - Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα (vids)
15:21
ΚΟΣΜΟΣ
Υπ. Εσωτερικών Κύπρου: Σε καθεστώς εκκένωσης μέχρι και την Παρασκευή το Ακρωτήρι
15:19
ΕΛΛΑΔΑ
Στο αυτόφωρο ο Γεωργιανός - Ανοιχτή η δικογραφία για την κατασκοπεία
15:14
ΑΝΑΠΤΥΞΗ