Η Ρωσία παρουσιάζει το νέο της ρομποτικό τανκ στην Κόκκινη Πλατεία
Στην παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η Ρωσία θα παρουσιάσει τα νέα της οπλικά συστήματα, τα οποία θα εφοδιάζουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας με πρωτοποριακές τεχνολογίες.
Ανάμεσα στα νέα συστήματα βρίσκεται το Uran-9, το νέο ρομπότ / τανκ που έχει δημιουργηθεί για αποστολές απομακρυσμένης αναγνώρισης και έχει δοκιμασθεί στη Συρία. Το άρμα μάχης είναι τηλεκατευθυνόμενο, ζυγίζει 12 τόνους, ενώ είναι οπλισμένο με ένα πολυβόλο 30 χιλιοστών, ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7.62mm και μια μπαταρία supersonic κατευθυνόμενων βλημάτων Ataka.
Το Uran-9 με σκοπό να μην γίνεται αντιληπτό από τους εχθρούς, είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό σύστημα που δεν αφήνει το ραντάρ του αντιπάλου να το εντοπίσει.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα ένα βίντεο - τεστ που διενεργήθηκε με το συγκεκριμένο τανκ στη Συρία. Δημοσιοποιήθηκαν επίσης βίντεο με άλλα όπλα στα οποία επενδύει η Ρωσία.
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες - Αναλυτικά η διαδικασία
05:00
«Τρέχουν» οι θερινές εκπτώσεις: Οδηγός για ασφαλείς αγορές - Ποιες οι «παγίδες»
04:00
Μήνας «κλειδί» ο Αύγουστος - Πότε λήγουν τα προγράμματα «Ανακαίνιση Κατοικίας» και «Σπίτι μου ΙΙ»
03:00
e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά η καταβολή του αδειοδωροσήμου σε πάνω από 90.000 οικοδόμους
02:00