ΚΟΣΜΟΣ

Αξιωματούχος του Ιράν: «Σοβαρό λάθος» να παραμείνουμε στην πυρηνική συμφωνία αν φύγουν οι ΗΠΑ

Αξιωματούχος του Ιράν: «Σοβαρό λάθος» να παραμείνουμε στην πυρηνική συμφωνία αν φύγουν οι ΗΠΑ
REUTERS/Morteza Nikoubazl

Θα ήταν «σοβαρό λάθος» για το Ιράν να παραμείνει στην πυρηνική συμφωνία, αν οι ΗΠΑ την εγκαταλείψουν, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος σκληροπυρηνικός αξιωματούχος, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, δήλωσε πως η Τεχεράνη θα μπορούσε να παραμείνει στη συμφωνία ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες την εγκαταλείψουν.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν την JCPOA (τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν), πρέπει να ξέρουν ότι αυτό θα είναι το τέλος της JCPOA», δήλωσε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Λαριτζανί, επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ιρανικού δικαστικού σώματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Εξάλλου, εξέχων Ιρανός κληρικός δήλωσε πως ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε προβλέψει πως η συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραψε η Τεχεράνη με τις παγκόσμιες δυνάμεις θα κατέρρεε, μετέδωσε το πρακτορείο ειρήσεων Fars.

«Γνωρίζαμε από την αρχή πως η JCPOA είναι εύθραυστη και θα καταρρεύσει. Τώρα βλέπουμε ότι ο Ανώτατος Ηγέτης το είχε προβλέψει ορθά», δήλωσε ο Καζέμ Σεντιγκί, ένας από τους κληρικούς που διορίζονται από τον ηγέτη για να ηγηθούν των προσευχών της Παρασκευής στην πρωτεύουσα.

Ροχανί: Οι ΗΠΑ θα το μετανιώσουν αν αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία

Η στρατιωτική ισχύς του Ιράν θα καταστήσει ακίνδυνη οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε από την πλευρά του υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος, εν μέσω ενός λεκτικού πολέμου ανάμεσα στο Ιράν και στο Ισραήλ.

Με το ένα πόδι έξω από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν οι ΗΠΑ - οι ειδικοί προειδοποιούν (vid)

«Οι ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και καμία απειλή δεν τρομάζει το Ιράν», δήλωσε ο υποστράτηγος Μοχάμεντ Μπαγκερί του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ