ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία προς ΗΠΑ: Δείξτε αυτοσυγκράτηση, μη λάβετε βιαστικές αποφάσεις

Ρωσία προς ΗΠΑ: Δείξτε αυτοσυγκράτηση, μη λάβετε βιαστικές αποφάσεις
EPA/ YOUSSEF BADAWI

Έκκληση της τελευταίας στιγμής έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, που κάλεσε τις ΗΠΑ να μην λάβουν βιαστικές αποφάσεις όσον αφορά στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην λάβουν βιαστικές αποφάσεις, να μην καταδικάσουν τη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο Ριαμπκόφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RBK.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αποχωρήσουν από την συμφωνία με
«διάφορους τρόπους».

«Μπορούν απλώς να αποχωρήσουν από την συμφωνία, δηλώνοντας ότι η χώρα τους δεν θεωρεί ότι σχετίζεται με τη συμφωνία. Μπορεί να μην ανανεωθεί το καθεστώς άρσης των αμερικανικών κυρώσεων» εξήγησε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Η τελευταία περίπτωση αφορά στις κυρώσεις εκείνες οι οποίες είχαν παγώσει με προεδρικά διατάγματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».

«Αυτό προφανώς μπορεί να είναι και το περιεχόμενο της απόφασης την οποία θα ακούσουμε σήμερα το βράδυ» είπε ο Ριαμπκόφ, προειδοποιώντας παράλληλα την Ουάσινγκτον να μην προβεί σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις επειδή θα συνιστούσαν άμεση παραβίαση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν θεωρεί ότι το Ιράν βρίσκεται σε πορεία κατασκευής πυρηνικών όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ