ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνες σε γραφεία και σπίτια στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

Έρευνες σε γραφεία και σπίτια στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ROMAN PILIPEY

Άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας στο Κίεβο και σε σπίτια στελεχών του κόμματος.

Οι άνδρες της Υπηρεσίας ασφαλείας, όπως δήλωσαν στελέχη του κόμματος, δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο στα γραφεία του κόμματος, ενώ από τους συνεργάτες του κόμματος που βρίσκονταν εντός των γραφείων πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και έτσι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ τους.

Εκτός των άλλων, έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του γενικού γραμματέα του Κ.Κ.Ουκρανίας Πετρ Σιμονένκο καθώς και στην οικία του γραμματέα της Κομσομόλ Ουκρανίας (σσ. οργάνωση νεολαίας) Μιχαήλ Κονονόβιτς στο Κίεβο.

Το Κ.Κ.Ουκρανίας θεωρεί ότι οι ενέργειες των ανδρών της Υπηρεσίας Ασφαλείας συνιστούν απόδειξη ότι «ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν αναχθεί από το κυβερνών καθεστώς σε κρατική πολιτική» και αποσκοπούν στον να ακυρώσουν τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου στην Ουκρανία.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας από την πλευρά της ανακοίνωσε, ότι πραγματοποιεί μια «σειρά νόμιμων ερευνών στο Κίεβο και στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στους τόπους διαμονής ηγετικών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος στο πλαίσιο της υπόθεσης που σχετίζεται με ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην κατάληψη της εξουσίας και σχετίζονται με την εσχάτη προδοσία».

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ισχυρίζεται ότι κατάφερε να:

Εντοπίσει μηχανισμό που διοργάνωνε με εντολή ρώσων καθοδηγητών προπληρωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που είχαν σκοπό την αποσταθεροποίηση της πολιτικο-κοινωνική κατάστασης στην Ουκρανία και την ανατροπή του καθεστώτος.

Αντίδραση από το ΚΚΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, πραγματοποίησε το απόγευμα τηλεφωνικό διάβημα στην επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Ν.Κοσένκο, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας, όσο και στην οικία του Α' Γραμματέα της ΚΕ του Πιοτρ Σιμονιένκο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε αυτήν την προκλητική ενέργεια των Αρχών και της κυβέρνησης της Ουκρανίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή έγινε παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που σηματοδότησε τη συντριβή του φασισμού και με τεράστια τη συνεισφορά των κομμουνιστών - και απαίτησε την άμεση παύση κάθε δίωξης σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ