ΚΟΣΜΟΣ

Η Τεχεράνη έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία

Η Τεχεράνη έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία
REUTERS/Heinz-Peter Bader/ file photo

Η Τεχεράνη έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία δήλωσε ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μοχαμάντ Μπακέρ Νομπάκχτ.

«Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Σχεδιασμού του Ιράν έχει καταρτίσει ένα σχέδιο αναλογικού χαρακτήρα με τις συνθήκες εξόδου της Αμερικής από την πυρηνική συμφωνία», τόνισε ο Νόμπακχτ, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο IRNA, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιο.

Η ιρανική κυβέρνηση έχει καταρτίσει προϋπολογισμούς για να αντιμετωπίσει τα ποικίλα σενάρια σχετικά με την πυρηνική συμφωνία, σημείωσε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η απόφαση Τραμπ για αποχώρηση από την ΚΟΣΔ θα οδηγήσει στην απώλεια εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας στις ΗΠΑ.

«Σήμερα, καμία χώρα δεν μπορεί να συντονίσει τα σχέδιά της που θα στηρίζεται στην αξιοπιστία ότι θα καταλήξουν σε μια συμφωνία με την Αμερική», κατέληξε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε νωρίτερα ότι το Ιράν είτε θα διαπραγματευτεί είτε «κάτι θα συμβεί».

Αν το Ιράν εκκινήσει εκ νέου το πυρηνικό του πρόγραμμα θα υπάρξουν «πολύ σοβαρές συνέπειες», τόνισε.

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης, δεν κατέστη σαφές τι ενέργειες εννοούσε ο Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ