ΚΟΣΜΟΣ

Κατασκευάστηκε το πρώτο παπούτσι με σόλα από… μασημένες τσίχλες

Κατασκευάστηκε το πρώτο παπούτσι με σόλα από… μασημένες τσίχλες
YouTube/The first shoe ever made from chewing gum

Κάθε χρόνο από τους δρόμους της Ολλανδίας μαζεύονται περίπου 1,5 εκατομμύρια κιλά… μασημένες τσίχλες. Η «μάστιγα» αυτή απασχολεί εδώ και χρόνια το Άμστερνταμ, αφού οι κάτοικοι του όταν μασάνε τσίχλα και θέλουν να τη φτύσουν, το κάνουν σε ένα μόνο μέρος: στον δρόμο.

Οι ολλανδικοί δήμοι ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να καθαρίσουν τους δρόμους. Όμως, οι άνθρωποι εκεί είναι επινοητικοί και... γεννημένοι επιχειρηματίες. Έτσι, οι Αρχές της μητροπολιτικής περιοχής του Άμστερνταμ οδηγήθηκαν σε μία ευφάνταστη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος: κατασκεύασαν το “Gumshoe”, ένα αθλητικό παπούτσι, του οποίου η σόλα έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένες μασημένες τσίχλες! Το καινούριο ελαστικό ήταν προϊόν της συνεργασίας της Publicis One και της Gum-Tec.

Στο κάτω μέρος του παπουτσιού η φίρμα έχει σχεδιάσει τον χάρτη του Άμστερνταμ.

«Το να προσθέσουμε καινούριους κανονισμούς και περιορισμούς για να μειώσουμε το πρόβλημα της τσίχλας δεν ταιριάζει στην αποστολή που έχουμε» δήλωσε στέλεχος της Αρχής που είναι υπεύθυνη για τη μητροπολιτική περιοχή του Άμστερνταμ, Μουστάφα Τανριβέρντι.

«Μ' αυτά τα αθλητικά παπούτσια κάνουμε τον κόσμο μέρος του προβλήματος, ή μάλλον, της λύσης του προβλήματος. Έτσι, ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ