ΚΟΣΜΟΣ

Τη λοιμώδη ασθένεια της λεϊσμανίασης εξαπλώνουν οι τζιχαντιστές στη Συρία

Τη λοιμώδη ασθένεια της λεϊσμανίασης εξαπλώνουν οι τζιχαντιστές στη Συρία
Paula Bronstein/Getty Images/Ideal Image

Τη θανατηφόρα ασθένεια της λεϊσμανίασης εξαπλώνουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες οι τζιχαντιστές στη Συρία καθώς πετούν τα πτώματα άτυχων θυμάτων τους στο δρόμο μετά από τις βάρβαρες εκτελέσεις τους και τα αφήνουν εγκαταλελειμμένα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Η λοιμώδης αυτή ασθένεια είναι τόσο σοβαρή που τρώει την σάρκα των ασθενών και οδηγεί στο θάνατο, αν δεν χορηγηθεί θεραπεία στον ασθενή.

Οφείλεται σε πρωτόζωα παράσιτα και μεταδίδεται από τις μύγες και τις σκνίπες. Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την εξάπλωση της ασθένειας στην Συρία.

Όπως καταγγέλλουν μόνο τον τελευταίο χρόνο στη Συρία έχουν αναφερθεί περισσότερα από 500 κρούσματα της νόσου, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει ότι στην χώρα, λόγω του εμφυλίου πολέμου, το σύστημα υγείας έχει πάψει να λειτουργεί αφού το 58% των δημόσιων νοσοκομείων έχει καταστραφεί, είτε εν μέρει, είτε ολοσχερώς.

Με ανάρτησή του στο twitter, το State Department κατηγορεί πάντως ευθέως το Ισλαμικό Κράτος για την εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας απεικονίζοντας ένα αγόρι από την Συρία που πάσχει από αυτήν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ