Ινδονησία: O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις εκκλησίες
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας κατά τριών εκκλησιών στην πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του «πρακτορείου» των τζιχαντιστών, Amaq.
Ωστόσο, για ακόμη μία φορά, η ανάληψη της ευθύνης έγινε χωρίς να παρουσιαστούν κάποιες αποδείξεις.
«Τρεις επιθέσεις μαρτύρων προκάλεσαν τουλάχιστον 11 νεκρούς και 41 τραυματίες μεταξύ των φρουρών των εκκλησιών και των Χριστιανών στην πόλη Σουραμπάγια της επαρχίας Ανατολική Ιάβα, στην Ινδονησία», ανέφερε το «πρακτορείο ειδήσεων» των τζιχαντιστών, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ευθύνεται η ισλαμιστική οργάνωση Τζέμα Ανσαρούτ Νταουλάχ, η οποία αντλεί έμπνευση από τον ISIS.
Είπε ακόμα ότι πιθανότατα οι επιθέσεις συνδέονται με ένα περιστατικό ομηρείας σε φυλακή της Τζακάρτα κατά το οποίο ισλαμιστές κρατούμενοι σκότωσαν πέντε μέλη αντιτρομοκρατικής ομάδας.
Η αστυνομία έχει διατάξει το κλείσιμο όλων των εκκλησιών την Κυριακή στη Σουραμπάγια ενώ ακυρώθηκε και ένα μεγάλο φεστιβάλ.
Πληρωμές Ιουλίου ΔΥΠΑ – Πάνω από 155 εκ. ευρώ σε ανέργους, σπουδαστές και γονείς
19:30
Liveblog: Στις φλόγες σπίτια στην Ψάθα - Εκκενώσεις από Λούμπα, Αλεποχώρι και Μορφέικα
19:25
Η Δανία επεκτείνει τη στρατιωτική θητεία από 4 σε 11 μήνες - Στο επίκεντρο η Γροιλανδία
19:19
Μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών
19:08