ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη συμμετοχή στην ημέρα ελληνικής γαστρονομίας στην Ιταλία

Μεγάλη συμμετοχή στην ημέρα ελληνικής γαστρονομίας στην Ιταλία
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει σήμερα η ημέρα της ελληνικής γαστρονομίας στην Ιταλία, με πρωτοβουλία της πρεσβείας μας στην Ρώμη, με προβολή και από την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Πάνω από τριάντα ελληνικά εστιατόρια συμμετέχουν στην «Domenica Greca» (Ελληνική Κυριακή), με ειδικές προσφορές για τους πελάτες τους, ώστε να γνωρίσουν ακόμη περισσότεροι Ιταλοί τον πλούτο και τις γεύσεις της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδας.

Πολλοί Ιταλοί που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα διηγούνται τη σχέση τους με την ελληνική κουζίνα, αποκαλύπτουν ποιες είναι οι αγαπημένες τους συνταγές και ποιες τοπικές παραδόσεις γνωρίζουν καλύτερα, στην σελίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία, στο Facebook, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, καθόλη την περασμένη εβδομάδα, καταστήματα και ιστότοποι που πουλούν ελληνικά προϊόντα προγραμμάτισαν ειδικές προσφορές, με αφορμή τη σημερινή πρωτοβουλία.

Σε πόλεις της Ιταλίας στις οποίες δεν υπάρχουν ελληνικά εστιατόρια, όπως στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, μπλόγκερ που ασχολούνται με την γαστρονομία, οργάνωσαν ειδικές συναντήσεις, για να αποκαλύψουν τα μεγάλα «ατού» της γαστρονομίας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ