ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμο για δράση στον Κόλπο το Charles de Gaulle κατά του ISIS

Έτοιμο για δράση στον Κόλπο το Charles de Gaulle κατά του ISIS
REUTERS/Philippe de Poulpiquet

Την ανάπτυξη, "σε διάστημα μερικών ημερών", στον Κόλπο, του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, που αυτή τη στιγμή πλέει στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ σε επίσκεψή του στο πλοίο.

"Σε διάστημα μερικών ημερών, θα αναπτυχθείτε σε μια νέα περιοχή, θα αναλάβετε διοικητικές ευθύνες έναντι των συμμάχων μας στο πλαίσιο του συνασπισμού" δήλωσε. Και πρόσθεσε πως η αποστολή τους θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο.

Το αεροπλανοφόρο απέπλευσε την 18η Νοεμβρίου από την Τουλόν και αρχικά επρόκειτο να αναπτυχθεί αμέσως στον Κόλπο, ωστόσο η Γαλλία αποφάσισε να δώσει διαταγή στον πλοίαρχό του να παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να συμμετάσχει ταχύτερα στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Τα αεροσκάφη Rafale και Super Etendard διεξάγουν από τις 23 Νοεμβρίου αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Όπως είπε ο κ. Ολάντ "μετά την άνανδρη και φοβερή επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον της χώρας μας, αποφάσισα να κλιμακώσω τη μάχη εναντίον του Ντάες στη Συρία και το Ιράκ δηλαδή να εντείνω τους βομβαρδισμούς".

Συμπλήρωσε ότι μετά την εμπλοκή του αεροπλανοφόρου "120 έξοδοι έχουν πραγματοποιηθεί και όλες έχουν στεφθεί με επιτυχία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ