ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους αλλά πιστεύουν πως θα ‘ρθουν δύσκολες μέρες

Οι Ρώσοι είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους αλλά πιστεύουν πως θα ‘ρθουν δύσκολες μέρες
PIxabay

Η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και εκτιμούν θετικά την κατάσταση στη χώρα, αλλά περίπου οι μισοί, το 45%, περιμένουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Αυτή τουλάχιστον την εικόνα κατέγραψε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM) στο διάστημα 24-25 Απριλίου του 2018, σε δείγμα 2000 ατόμων.

Στο ερώτημα πώς αξιολογούν την κατάσταση της ζωής τους σήμερα, συνολικά το 77% έδωσε τις εξής απαντήσεις: «πολύ καλή» «καλή» «μάλλον καλή», ενώ το 68% θεωρεί ότι η κατάσταση στην χώρα είναι «θετική» ή «μάλλον θετική».

Ωστόσο, το 45% εξακολουθεί να θεωρεί ότι θα έρθουν δύσκολες μέρες και μόνο το 45% θεωρεί ότι οι δύσκολες αυτές μέρες ανήκουν στο παρελθόν. Παράλληλα το 18% θεωρεί ότι η χώρα περνάει την παρούσα περίοδο τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο γενικός διευθυντής του VICIOM, Κονσταντίν Αμπράμοφ, αποδίδει το υψηλό ποσοστό των επιφυλάξεων, που έχει το 45% των Ρώσων για το μέλλον, στις διεθνείς συγκυρίες και στην ενημέρωση που έχουν γι' αυτές καθώς και στους προβληματισμούς τους για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ