ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΧΟ: Αέριο χλώριο πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε στη Συρία

ΟΑΧΟ: Αέριο χλώριο πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε στη Συρία
REUTERS

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι αέριο χλώριο πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε στο Σαρακέμπ, επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία, στην επίθεση του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες της Δύσης για χρήση χημικών όπλων.

Μπορεί ο ΟΑΧΟ να μην διευκρίνισε ποια από τις εμπόλεμες πλευρές χρησιμοποίησε την απαγορευμένη αυτή ουσία, καθώς δεν είχε την εντολή να το κάνει, ωστόσο οι εργαστηριακοί έλεγχοι επιβεβαίωσαν την παρουσία αερίου χλωρίου.

«Εκρήξεις, μια έντονη μυρωδιά και πανικός»: Σύροι περιγράφουν τη «χημική» επίθεση στην πόλη Σαρακέμπ

«Η Διερευνητική Αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων επιβεβαίωσε σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ότι αέριο χλώριο πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο στις 4 Φεβρουαρίου 2018 στο Σαρακέμπ, στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία...Η Διερευνητική Αποστολή διαπίστωσε ότι το χλώριο απελευθερώθηκε από κυλίνδρους με πρόσκρουση στη συνοικία Αλ Ταλίλ της Σαρακέμπ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η διερευνητική αποστολή του ΟΑΧΟ έφτασε στη Συρία στις 14 Απριλίου, αλλά καθυστέρησε την έναρξη των εργασιών της κατά τη μία εβδομάδα, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ