ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτικό ελικόπτερο έριξε κουτί με πυρομαχικά πάνω σε... σχολείο

Στρατιωτικό ελικόπτερο έριξε κουτί με πυρομαχικά πάνω σε... σχολείο
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/CJ GUNTHER

Ένα κουτί με… πυρομαχικά έπεσε από αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο σε δημοτικό σχολείο στο Ελ Πάσο του Τέξας, την ώρα περνούσε πάνω από κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας αναστάτωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο δημοτικό σχολείο Πάρκλαντ, με πληροφορίες να αναφέρουν πώς είτε το ελικόπτερο πέταξε το κουτί με τα πυρομαχικά, είτε αυτό έπεσε.

Ευτυχώς για τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δεν ήταν κανείς στις τάξεις καθώς τα μαθήματα είχαν τελειώσει. Η πτώση του κουτιού προκάλεσε μικρές φθορές στη σκεπή και σε μία αίθουσα διδασκαλίας, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος σε ένα τμήμα του κτιρίου, αναφέρει το Russia Today, επικαλούμενο τοπικά δίκτυα.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη στρατιωτική βάση Fort Bliss και οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την λύπη τους για το ατύχημα.

«Είμαι εξαιρετικά στεναχωρημένος για τυχόν ζημιές που σημειώθηκαν στο δημοτικό σχολείο και είμαι ευγνώμον που δεν τραυματίστηκε κανείς», δήλωσε ο διοικητής Τζέι Χόπκινς.

Το περιστατικό διερευνά η στρατιωτική αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ