ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Συνέλαβαν αρχηγό συμμορίας και την... τίγρη που φύλαγε το σπίτι του

Μεξικό: Συνέλαβαν αρχηγό συμμορίας και την... τίγρη που φύλαγε το σπίτι του
Pixabay

Οι Αρχές του Μεξικό διεξήγαγαν επιχείρηση στο σπίτι αρχηγού συμμορίας, συλλαμβάνοντας τον ίδιο αλλά και κατάσχοντας την… τίγρη που είχε «αναλάβει» τη φύλαξη της οικίας του.  

«Διεξάγαμε δύο έρευνες στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και υλικό ραδιοεπικοινωνίας καθώς και μία τίγρης η οποία φυλούσε το σπίτι» στο Σαν Μάρτιν Τεχμελούκαν στην πολιτεία Πουέπλα, δήλωσε σήμερα ο Χεσούς Μοράλε αξιωματούχος ασφαλείας της πολιτείας.

Οι Αρχές κατηγορούν τον συλληφθέντα, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ότι είναι επικεφαλής μιας συμμορίας που έκλεβε καύσιμα στο Σαν Μάρτιν Τεχμελούκαν, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού, μια πρακτική που ευθύνεται για μεγάλο μέρος της βίας στην περιοχή.

Στο σπίτι του συλληφθέντα εντοπίστηκαν επίσης κουβέρτες που είχαν γραμμένα πάνω τους απειλητικά μηνύματα υπογεγραμμένα από το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, ένα από τα πιο ισχυρά μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών. Τέτοιου είδους κουβέρτες αφήνουν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών πάνω στα πτώματα των θυμάτων τους, διευκρίνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της αστυνομίας Βίκτορ Τόρες Μορένο.

Η κλοπή καυσίμων προκαλεί μεγάλες οικονομικές ζημιές στην κρατική, μεξικανική εταιρεία πετρελαίου Pemex. Η πολιτεία Πουέμπλα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων αυτών και οι συμμορίες εκεί δρουν συχνά με τη σύμπραξη της αστυνομίας ή αξιωματούχων.

Στις αρχές Μαΐου συνολικά 119 αστυνομικοί από το Σαν Μάρτιν Τεχμελούκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της αστυνομίας, αποπέμφθηκαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις κλοπές καυσίμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ