ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Cambridge Analytica
Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 7 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, έκανε χθες η Cambridge Analytica, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε για πολιτικούς σκοπούς προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.
Τον περασμένο Μάρτιο, η Cambridge Analytica, εταιρία που είχε προσληφθεί από τους αρμόδιους της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2016, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε παράτυπα τα δεδομένα 87 εκατ. χρηστών του Facebook από το 2014.
Η Cambridge Analytica και η SCL Elections, η βρετανική μητρική της εταιρεία, ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι διακόπτουν άμεσα όλες τις δραστηριότητές τους και ότι θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες πτώχευσης, μετά το σοβαρό πλήγμα που υπέστη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Η αίτηση πτώχευσης υποβλήθηκε σε αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Cambridge Analytica υπογράφεται από τις Ρεμπέκα και Τζένιφερ Μέρσερ, κόρες του δισεκατομμυριούχου Ρόμπερτ Μέρσερ.
Η οικογένεια Μέρσερ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Τραμπ.
Απάτη «καρουζέλ» 46,9 εκατ. εξιχνίασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα - Πώς δρούσε το κύκλωμα
13:40
Έχασαν... το δρόμο για τη Γαλλία 20 τόνοι Έμενταλ αξίας 80.000 ευρώ
13:30
Στουρνάρας για ελληνική οικονομία: Σύνεση και επενδύσεις η λύση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
13:16
Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Ντερν και Κίλιαν Μέρφι αποχαιρετούν τον Σαμ Νιλ
13:15