Στέρτζον: Θα επανεξετάσουμε το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει εκ νέου μια ακόμη ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όταν η βρετανική κυβέρνηση θα παράσχει κάποια ασφάλεια σε σχέση με το Brexit.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Peston του δικτύου ITV σήμερα, η Στέρτζον δήλωσε επίσης ότι το κόμμα της, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, δεν θα παρεμποδίσει άλλη ψηφοφορία για το Brexit για οποιαδήποτε τελική συμφωνία, αλλά φοβάται τι θα συμβεί στην περίπτωση που οι διαφορετικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου υπερψηφίσουν αποκλίνοντα αποτελέσματα, όπως έγινε το 2016.
«Μόλις θα υπάρξει περισσότερη σαφήνεια, την οποία ελπίζουμε να έχουμε φέτος το φθινόπωρο, για το αποτέλεσμα του Brexit και για τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα εξετάσω ξανά το θέμα του χρονοδιαγράμματος ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία», δήλωσε.
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Αντικύθηρα
20:11
Ουκρανία: Νέα συνάντηση στις ΗΠΑ - Ο Γουίτκοφ ενημερώνει για την επαφή με Πούτιν
20:08
Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία
19:59
Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους στο Ηράκλειο Κρήτης
19:49