Σαλβίνι: Υπάρχει συμφωνία για κυβέρνηση και πρωθυπουργό
«Έκλεισε η συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφορικά με την νέα κυβέρνηση της Ιταλίας. Όπως σημείωσε, πρωθυπουργός δεν θα είναι «ούτε ο ίδιος, ούτε και ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο».
Σήμερα, οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο συναντήθηκαν και πάλι στη Ρώμη για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Αύριο αναμένεται να έχουν και πάλι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Το όνομα του πρωθυπουργού είναι ισορροπημένο και ικανοποιεί όλους», τόνισε ο Σαλβίνι, χωρίς όμως να το αποκαλύψει.
Ο γραμματέας της Λέγκα απάντησε μέσω Twitter και στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «αν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για το έλλειμμα, το χρέος και τις τράπεζες, θα κινδυνεύσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης».
«Είναι μια ακόμη απαράδεκτη παρέμβαση. Δεν ζήτησα ψήφους και εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να ακολουθώ την οδό της φτώχειας, της επισφαλούς εργασίας και της μετανάστευσης. Πρώτα οι Ιταλοί!», έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter.
Φινλανδία: Πράσινο φως για την πρώτη εγκατάσταση τελικής αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στον κόσμο
10:15
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες ξανά στην 54χρονη για την υπόθεση με τα 212 ζώα σε ακατάλληλες συνθήκες
10:12
Καιρός: Έρχεται επικίνδυνο 48ωρο με βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση για τις 28 Οκτωβρίου
10:02
HUAWEI WATCH D3: Οι καινοτόμες λειτουργίες που το καθιστούν κάτι περισσότερο από ένα απλό smartwatch
10:00