ΚΟΣΜΟΣ

«Θύμα» της έντασης μεταξύ Βρετανίας - Ρωσίας ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς

«Θύμα» της έντασης μεταξύ Βρετανίας - Ρωσίας ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς
EPA/KERIM OKTEN/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Θύμα» της έντασης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσίας φαίνεται πως πέφτει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η βίζα του ιδιοκτήτη της Chelsea έχει λήξει εδώ και περίπου έναν μήνα και παρότι έχει κατατεθεί αίτηση για την ανανέωσή της η διαδικασία κρατά πολύ περισσότερο από το φυσιολογικό.

Ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, λόγω του προβλήματος αυτού, δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στη χθεσινή νίκη της Chelsea έναντι της Manchester United στο Κύπελλο Αγγλίας.

Πηγή από το περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου, που επικαλείται το Sky News, σημειώνει πως η βίζα τελείωσε στα τέλη Απριλίου, αλλά η νέα του αίτηση είναι ακόμη υπό εξέταση.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του Ρώσου επί του ζητήματος.

Το γεγονός αποκαλύπτεται την ώρα που οι σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με τη Ρωσία είναι ιδιαιτέρως τεταμένες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης τους, αλλά και τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Τερέζας Μέι στο αμερικάνικο χτύπημα στη Συρία.

Ο Αμπράμοβιτς έχει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ το όνομα του έχει προστεθεί στη λίστα με τα άτομα από το περιβάλλον του Κρεμλίνου που μελλοντικά κινδυνεύουν με επιβολή κυρώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ