Πέθανε ο επιφανής Αμερικανός ιστορικός Μπέρναρντ Λιούις
Απεβίωσε σε ηλικία 101 ετών ο Αμερικανός ιστορικός Μπέρναρντ Λιούις, τα βιβλία του οποίου επηρέασαν γενιές ειδικών στο Ισλάμ και είχε βρεθεί επίσης στο επίκεντρο έντονων αντιπαραθέσεων.
Η είδηση του θανάτου του μεταδίδεται από την Washington Post.
Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Μπέρναρντ Λιούις δίδαξε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, στο Νιου Τζέρσεϊ, ήταν σαφώς φιλο-ισραηλινός και επρόσκειτο στους Αμερικανούς νεοσυντηρητικούς.
«Για ορισμένους, είμαι μια μεγάλη ιδιοφυΐα. Για άλλους, είμαι η ενσάρκωση του διαβόλου», είχε πει σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2012 στην Chronicle of Higher Education.
Ιδιαίτερα είχε αμφισβητήσει το γεγονός της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915, προσφέροντας στην Τουρκία την επιστημονική υποστήριξή του λέγοντας πως η θέση περί γενοκτονίας είναι «η αρμενική εκδοχή» της Ιστορίας.
Μεταξύ των πολυάριθμων έργων του, ορισμένα από τα οποία έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά, είναι «Οι Άραβες στην Ιστορία», «Το Ισλάμ σε κρίση», «Ισλάμ και κοσμικότητα», «Η πολιτική γλώσσα του Ισλάμ».
Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων προς τη Μέση Ανατολή: Πάνω από 1.200 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί
08:50
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
08:40
Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από μαθητή Λυκείου για ένα νεράτζι
08:35
Με πόλεμο διαρκείας απειλεί το Ιράν: «Έχουμε το πάνω χέρι - Έτοιμοι να συνεχίσουμε όσο χρειαστεί»
08:25