ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή δολοφονία Κύπρος: Πάλεψε για τη ζωή του ο καθηγητής

Διπλή δολοφονία Κύπρος: Πάλεψε για τη ζωή του ο καθηγητής
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Νέες λεπτομέρειες από την διπλή δολοφονία του ζευγαριού στον Στρόβολο της Κύπρου έρχονται στο φως από τη συμπληρωματική κατάθεση του δράστη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, ο δράστης, ισχυρίζεται πως όταν κατάφερε να εισβάλει στην οικία της οικογενείας, του είχε περάσει η επίδραση της κοκαΐνης και έκανε σπασμωδικές κινήσεις. Η νέα του κατάθεση συμπληρώνει ουσιαστικά κάποια κενά ή και ασάφειες που υπήρχαν στην κατάθεση του ετεροθαλούς αδελφού του.

Ο 33χρονος δράστης αναφέρει πως το 2012 εργαζόταν ως αλουμινιτζής και ο εργοδότης του τον έστειλε στο σπίτι του άτυχου ζεύγους, προκειμένου να μετρήσει κάποια παράθυρα ώστε να τοποθετηθούν σίτες. Όταν επισκέφθηκε ξανά την οικία για να προβεί στην τοποθέτηση των σιτών, έλαβε γνώση για το χρηματοκιβώτιο, αφού ο ιδιοκτήτης (σ.σ. ο καθηγητής) του ζήτησε να βάλει κάποιες βίδες σε αυτό. Το χρηματοκιβώτιο ήταν τοποθετημένο κάτω από το πάτωμα δωματίου, το οποίο ο τότε αλουμινιτζής εξέλαβε ως ξενώνα και υπολόγισε ότι το βάρος του ήταν τόσο που θα χρειαζόταν τουλάχιστον τρία άτομα για να μετακινηθεί.

Την οικία είχε επισκεφθεί 3-4 φορές ενώ ισχυρίζεται πως σε μια - δύο από αυτές είχε πάρει και τον αδελφό του για να τον βοηθήσει στη δουλειά.

Ο δράστης στην κατάθεσή του κάνει λόγο για μία πολύ δύσκολη ζωή, αφού χρωστούσε σε διάφορους προμηθευτές ναρκωτικών ένα ποσό γύρω στις έξι χιλιάδες ευρώ. Ως τα δύο πρόσωπα που αρχικά συμφώνησε να τον βοηθήσουν στη «δουλειά» επικαλείται έναν από τους προμηθευτές του καθώς και τον 22χρονο τον οποίο είχε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια αφού συνόδευε τον άλλον όταν του παρέδιδαν τα ναρκωτικά.

Ο πρώτος, αναφέρεται, πως τελικά δίστασε, ενώ ο δεύτερος δέχτηκε αφού και ο ίδιος χρωστούσε σε προμηθευτές.

Χρηματοκιβώτιο δεν υπήρχε

Τις ώρες πριν το έγκλημα, ο 22χρονος μετέβη στο σπίτι του δράστη και εκεί, με τον αδερφό και τη σύντροφό του παρόντες, έκανε ένα σχεδιάγραμμα της οικίας των θυμάτων. Λίγο μετά, οι τρεις άντρες έκαναν χρήση κοκαΐνης και στη συνέχεια οι δύο εξ αυτών ξεκίνησαν για το σπίτι του ζευγαριού.

Ο δράστης μαζί του είχε μία τσάντα, μέσα στην οποία είχε βάλει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα tablet, ένα σπαθί και ένα ρόπαλο. Το μαχαίρι το είχε πάνω του. Όταν έφθασαν στην περιοχή που κατοικούσε το ζευγάρι, ανέβηκαν στην ταράτσα μίας παρακείμενης πολυκατοικίας για να παρακολουθήσουν το σπίτι.

Ο ίδιος, ισχυρίζεται πως ο 22χρονος τον πίεζε να γίνει η «δουλειά» λόγω του μεγάλου χρέους του στους προμηθευτές του, ενώ ο ίδιος είχε αρχίσει να αγχώνεται καθώς η επίδραση της κοκαΐνης περνούσε. Τελικά όμως, εισήλθε στην οικία από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Αφηγείται πώς κινήθηκε κατευθείαν προς το δωμάτιο όπου είχε δει το χρηματοκιβώτιο αλλά δεν άργησε να αντιληφθεί πως αυτό που έψαχνε, δεν υπήρχε.

Ο 60χρονος πάλεψε για τη ζωή του

Ο δράστης λίγο μετά άκουσε μια γυναικεία φωνή και άρχισε να ψάχνει μέρος για να κρυφτεί, όταν τελικά μπήκε στο δωμάτιο του ζευγαριού. Εκεί είδε τη σύζυγο του καθηγητή να βρίσκεται στο κρεβάτι της και να σηκώνεται απότομα. Ο ίδιος, όπως υποστηρίζει, ζήτησε συγγνώμη και την παρακάλεσε να μην φωνάξει. Η γυναίκα όμως, έβγαλε μια κραυγή και τότε «με την καρδιά του έτοιμη να σπάσει» ανέσυρε το μαχαίρι που είχε πάνω του.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, όταν άκουσε τη φωνή της συζύγου του ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο και άρπαξε αμέσως τον δράστη από τον λαιμό. Τότε «ψευτοπάλεψαν» και ο δράστης ξεκίνησε να τον χτυπάει «επειδή ένιωθε απειλή». Αφού σκότωσε το άτυχο ζεύγος, προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο του παιδιού τους και εκεί κατάλαβε πως αυτό τα είχε ακούσει όλα. Σύμφωνα με τον δράστη, το παιδί εκλιπαρούσε για τη ζωή του και τον πρότρεπε να πάρει ό,τι θέλει από την οικία.

Ο 22χρονος συνεργός του, χτυπούσε επίμονα την πόρτα για να του ανοίξει ο δράστης και όταν αυτό συνέβη, ο 33χρονος έκλεισε το παιδί στο κελάρι. Ισχυρίζεται μάλιστα πως τον συμβούλεψε να βρει τρόπο να δραπετεύσει. Λίγο μετά, άκουσαν κάτι σαν κουδούνι και τράπηκαν σε φυγή.

Όταν ο δράστης επέστρεψε σπίτι του, ζήτησε γονατιστός συγγνώμη από τη σύντροφό του.

Για τη δολοφονία κατηγόρησε τον αδερφό του

Στην κατάθεση που ο δράστης κατονόμαζε ως φυσικό αυτουργό τον ετεροθαλή αδερφό του, φέρεται να περιγράφει τα περιστατικά της υπόθεσης με τον τρόπο που λειτούργησαν ο ίδιος και ο 22χρονος

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ο αδελφός του είχε ανάγκη τα χρήματα επειδή ήθελε να διεκδικήσει νομικά την κηδεμονία του παιδιού του και για αυτόν τον λόγο ρωτούσε αν υπάρχει κάτι να κλέψουν.

Αποδίδει τις «αποκαλύψεις» στο ότι τον έπνιγαν οι τύψεις και γι’ αυτό ήθελε να πει την «αλήθεια», ενώ στην εν λόγω κατάθεση εξέφρασε και επιθυμία όπως τύχει προστασίας από την Αστυνομία, προκειμένου να βγει μάρτυρας κατηγορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ