ΚΟΣΜΟΣ

Παιδιά μεταναστών θα προσλαμβάνονται στο εξής στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας

Παιδιά μεταναστών θα προσλαμβάνονται στο εξής στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θα επιτρέψουν για πρώτη φορά να ενταχθούν στις τάξεις τους παιδιά μεταναστών ενώ, επίσης για πρώτη φορά, θα προβάλουν μια διαφήμιση στην τηλεόραση.

Ο Άλεξ Γιάνγκερ, ο επικεφαλής της MI6, θα καταργήσει τον κανόνα που ορίζει ότι οι γονείς των νεοσύλλεκτων θα πρέπει και οι δύο να είναι γεννημένοι στη Βρετανία. Στο εξής, για να γίνει κανείς πράκτορας θα πρέπει να έχει γεννηθεί μόνο ο ίδιος σε βρετανικό έδαφος.

Το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία προσπαθεί να προσελκύσει στις τάξεις της γυναίκες με παιδιά και μαύρους.

"Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να διαλύσω τους μύθους λόγω των οποίων πολύ συχνά οι πιθανοί υποψήφιοι αυτοαποκλείονται. Το μήνυμά μου είναι απλό: δεν υπάρχει ένας «κλασικός» υπάλληλος της MI6. Αν έχετε τα κατάλληλα προσόντα, κάντε αίτηση για να ενταχθείτε σε μας", είπε ο Γιάνγκερ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στα 109 χρόνια της ιστορίας της MI6 ο διασημότερος, μολονότι φανταστικός, πράκτοράς της παραμένει μέχρι και σήμερα ο Τζέιμς Μποντ.

Η αλλαγή αυτή σημειώνεται ταυτόχρονα με την πρώτη διαφήμιση της υπηρεσίας που θα προβληθεί απόψε. Δείχνει μια μητέρα και το μικρό παιδί της να παρακολουθούν έναν καρχαρία σε ένα ενυδρείο. "MI6 - στα κρυφά είμαστε ακριβώς σαν κι εσάς" λέει ο εκφωνητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ