Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό «βλέπει» η Μογκερίνι
Την ικανοποίησή της για την πρόοδο που σημειώθηκε ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και πΓΔΜ για το ονοματολογικό, εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές σχέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Μετά και το πρόγευμα που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε. με τον ομόλογό τους Ν. Ντιμιτρόφ, της πΓΔΜ, η κ. Μογκερίνι δήλωσε: «Ενθαρρυνόμαστε από την πρόοδο που σημειώθηκε, ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, σχετικά με το θέμα της ονομασίας».
«Θα εργαστούμε όλοι για να στηρίξουμε και να πλαισιώσουμε ένα -ελπίζουμε- θετικό αποτέλεσμα αυτών των σημαντικών διαπραγματεύσεων», δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο των υπουργών της Ε.Ε.
Συνάντηση με τον Ντιμιτρόφ την Κυριακή
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μογκερίνι συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής με τον Νικολά Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, ενημέρωσε την Φεντερίκα Μογκερίνι για τη «σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/STEPHANIE LECOCQ
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την στήριξη της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την ΕΕ».
SPONSORED
Mega deal 67 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Dominion Energy από την NextEra
15:47
Επιστροφή «έκπληξη» για την Σίντι Κρόφορντ - Έλαμψε σε πασαρέλα του οίκου Gucci
15:46
Η ανασφάλεια στο πετρέλαιο εκτοξεύει την τιμή της βενζίνης - Πόσα θα πληρώσετε για ένα «γέμισμα»
15:39
ΥΠΕΣ Ιταλίας: «O δράστης της Μόντενα δεν είχε σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις»
15:34