ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφικές πλημμύρες στο Μέριλαντ - Ένας αγνοούμενος

Καταστροφικές πλημμύρες στο Μέριλαντ - Ένας αγνοούμενος
Reuters

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η κομητεία Χάουαρντ στο Μέριλαντ των ΗΠΑ λόγω της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες στην πόλη Έλικοτ, όπου αγνοείται η τύχη ενός ατόμου.

Τριάντα διασώστες έφτασαν στην πόλη το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το CNNi.

Ένα καφέ «ποτάμι» πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης και κατέστρεψε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα. Σε ορισμένες περιοχές, η στάθμη του νερού έφτανε μέχρι τον πρώτο όροφο σπιτιών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ένα άτομο συνεχίζει να αγνοείται, όπως σημείωσε ο Allan Kittleman, αξιωματούχος της κομητείας. Δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι ακριβείς συνθήκες της εξαφάνισής του.

Προ δύο ετών η ίδια πόλη είχε πέσει και πάλι θύμα καταστροφικών πλημμυρών, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή του σε δύο άτομα και είχαν καταστρέψει δεκάδες κτήρια.

Ο Kittleman σημείωσε πως ο τωρινές πλημμύρες είναι χειρότερες απ΄ αυτές του 2016. «Δεν υπάρχουν λόγια είπα. Είναι αποκαρδιωτικό».

Τι συνέβη

Το ποτάμι κοντά την πόλη του Έλικοτ «φούσκωσε» επικίνδυνα το απόγευμα της Κυριακής, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για την περιοχή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε άμεσα προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρών. Το πρωί της Δευτέρας ο σερίφης της κομητείας ζήτησε από τους πολίτες να εκκενώσουν το κέντρο της πόλης και να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Οι πλημμύρες έχουν επιφέρει σημαντικές καταστροφές στο κέντρο, και κυρίως σε καταστήματα που στεγάζονται στην περιοχή.

«Το μέρος μοιάζει τρομακτικό», είπε αξιωματούχος. «Είναι αποκαρδιωτικό γιατί οι ζωές των πολιτών είναι δεμένες με την περιοχή και έχουν ήδη περάσει πολλά και μόλις κατάφεραν να ορθοποδήσουν».

Flash floods again rip through Ellicott City, Maryland; 1 missing, Emanuella Grinberg and Janet DiGiacomo, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ