Εκνευρισμός Μακρόν: Απαράδεκτη η «επίθεση» στο Le Point για τον «δικτάτορα Ερντογάν»
«Είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στην Γαλλία, όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία».
Αυτό έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού με την φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο εξώφυλλο του περιοδικού εμφανίζεται ολοσέλιδη φωτογραφία του προέδρου της Τουρκίας υπό τον τίτλο «Ο Δικτάτορας. Μέχρι πού θα φθάσει ο Ερντογάν;»
Το περιοδικό κατήγγειλε χθες, Κυριακή, εκστρατεία απειλών, εκφοβισμού και εξύβρισης για το τελευταίο του τεύχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στον δρόμο, όπου ομάδες Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν έχουν απειλήσει περιπτεριούχους αναγκάζοντάς τους να αφαιρέσουν τις αφίσες του περιοδικού από τις βιτρίνες τους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αφίσες του Le Point καλύφθηκαν από άλλες αφίσες υπέρ του Ερντογάν, ενώ σε άλλες επιστρατεύθηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη μετά την αποκατάσταση της αφίσας με το εξώφυλλο του περιοδικού.
«Είναι απίστευτο! Νομίζουν ότι μπορούν να εξασκούν την λογοκρισία τους στην Γαλλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του περιοδικού Ετιέν Ζερνέρ προσθέτοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
15:50
Καμπότζη και Ταϊλάνδη αλληλοκατηγορούνται για την νέα ανάφλεξη στις εχθροπραξίες
15:38
Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο (27/12) η 24ωρη πιλοτική λειτουργία του μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών
15:25
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
15:20