ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και οξυγόνο είχε το υποβρύχιο που χάθηκε στην Αργεντινή

Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και οξυγόνο είχε το υποβρύχιο που χάθηκε στην Αργεντινή
ΕΡΑ/ARGENTINA NAVY HANDOUT

Σοβαρές ελλείψεις σε προμήθειες φαγητού και οξυγόνου είχε το υποβρύχιο ARA San Juan της Αργεντινής, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 15 Νοέμβρη στο Νότιο Ατλαντικό.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο εισαγγελέας Valeria Carrera, έπειτα από την έκθεση που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο από τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Marcos Pena.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του telesurtv, το υποβρύχιο έπρεπε να έχει προμήθειες αρκετές ώστε να κρατήσουν για επτά ημέρες και να φτάσουν και για τα 44 μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι προμήθειες του πλοίου έφταναν για επτά ημέρες, ωστόσο επαρκούσαν για μόνο 34 μέλη πληρώματος, δηλαδή 10 λιγότερους από όσους επέβαιναν στο υποβρύχιο.

Αλλά ούτε και το οξυγόνο και οι στολές διαφυγής επαρκούσαν, αφού σύμφωνα με την έκθεση, παρά το γεγονός ότι το υποβρύχιο είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει αρκετό οξυγόνο για 100 ημέρες, όταν έφυγε από το λιμάνι είχε οξυγόνο μόλις για έξι μέρες.

Επιπλέον, υπολείπονταν 600 φίλτρα αέρα από τον ελάχιστο αριθμό που προτείνεται από τον κατασκευαστή, ενώ τα περισσότερα εκ των υπαρχόντων είχαν λήξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ