Σαλβίνι: Μόνο αν δεχθεί την αλλαγή των ευρωπαϊκών κανόνων θα συμμαχήσω με τον Μπερλουσκόνι
Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στα σχέδια του, ενόψει των νέων εκλογών οι οποίες αναμένεται να γίνουν το φθινόπωρο.
«Θα συμμαχήσω με τον Μπερλουσκόνι μόνον αν δεχθεί την αλλαγή των ευρωπαϊκών κανόνων. Δεν μπορώ να συμπορευθώ με όποιον θεωρεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.
Ο Σαλβίνι πρόσθεσε παράλληλα ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές τόσο ο Τζουζέπε Κόντε, όσο και ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ανοδική πορεία των σπρεντ. Η διαφορά απόδοσης ιταλικών και γερμανικών ομολόγων έφτασε σήμερα τις 300 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση των ιταλικών ομολόγων ξεπέρασε το 3%.
Εντός της ημέρας αναμένεται, τέλος, να ορκιστεί η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι, η οποία, όμως, δεν πρόκειται να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και της Γερουσίας.
Ανάλυση CNNi: Η «κόκκινη κάρτα» του πολιτικού διαιτητή Σέρτζιο Ματαρέλα
Κόντρα Πλεύρη - Κωνσταντοπούλου για το μεταναστευτικό: «Και τον Θεμιστοκλή θα κατηγορούσατε για push back» - «Οι θέσεις σας είναι γνωστές»
16:43
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 115 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιανουάριο
16:36
Ζελέσνκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταλλάξει drones με πολωνικά μαχητικά
16:32
Έκρηξη σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά: Εσπευσαν Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ
16:31