Τσαβούσογλου: Σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ υποστήριξαν το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες βοήθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούνιο του 2016, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle και στην εκπομπή «Conflict zone».
Σε ερώτηση εάν οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξαν το πραξικόπημα, ο Τσαβούσογλου απαντά «δυστυχώς η μεγάλη τους πλειοψηφία. Πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες, σχεδόν όλες τους».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, είπε όμως «έχω αποδείξεις για αυτό. Αναρωτιέμαι γιατί πολλοί δυτικοί πολιτικοί δεν ήρθαν στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα».
Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Τσαβούσογλου σημειώνει «η Τουρκία χρειάζεται την ΕΕ και η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία. Το γνωρίζουμε αυτό, αλλά κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, δυστυχώς, δεν βλέπουν τα γεγονότα».
Ο Τραμπ ζήτησε από την Ουκρανία να μην επιτεθεί στη Ρωσία κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA
11:12
Δημήτρης Κόκοτας: Από τα παιδικά χρόνια δίπλα στον Σταμάτη, στα πλατινένια ’90s και στην τελική μάχη
11:04
Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες στη βιομηχανία
11:02
Ρούμπιο σε συμμάχους για το Ιράν: Παγώνουν τα στρατιωτικά πλήγματα, το βάρος πέφτει στις κυρώσεις
10:58