Νεαρή Παλαιστίνια σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Μια νεαρή Παλαιστίνια σκοτώθηκε την Παρασκευή από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Η Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών, σκοτώθηκε σε περιοχή ανατολικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κόντρα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, η 21χρονη εργαζόταν εθελοντικά στο υπουργείο Υγείας και φορούσε τη λευκή στολή του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού επισήμανε από την πλευρά του ότι το περιστατικό ερευνάται.
Την ίδια ώρα, σε ένα δελτίο τύπου, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «χιλιάδες ταραξίες» που είχαν συγκεντρωθεί σε πέντε σημεία κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, οι οποίοι «καίνε ελαστικά (…) και επιχειρούν να προκαλέσουν φθορές σε υποδομές ασφαλείας».
Πυρά ερρίφθησαν εναντίον ενός στρατιωτικού οχήματος κι ένας Παλαιστίνιος διείσδυσε στο ισραηλινό έδαφος παραβιάζοντας τον φράκτη ασφαλείας, όπου πέταξε μια χειροβομβίδα προτού επιστρέψει στο παλαιστινιακό έδαφος, περιγράφεται στο δελτίο τύπου του στρατού.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι στρατιώτες ενέργησαν «ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής».
Με τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, αυξάνεται σε 123 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.
SPONSORED
«Λυπάται για την ακρίβεια, μα ποιον δουλεύει;» - Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη
23:36
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ - Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για το ρόλο
23:24
Πώς η συνάντηση με τον Σι στην Κίνα επαναφέρει τον Τραμπ στη «σκληρή» πραγματικότητα
23:12
Σάντσεθ για Eurovision: «Η Ισπανία βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»
23:00