ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 158 αφίχθησαν στη Σικελία - Στο νησί μεταβαίνει την Κυριακή (3/6) ο νέος υπουργός Εσωτερικών

Ιταλία: 158 αφίχθησαν στη Σικελία - Στο νησί μεταβαίνει την Κυριακή (3/6) ο νέος υπουργός Εσωτερικών
REUTERS/Tony Gentile

Συνολικά 158 μετανάστες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, αποβιβάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Σικελία, όπου σκοπεύει να μεταβεί την Κυριακή (3/6) ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, που διαμηνύει ότι θα εφαρμόσει πολύ πιο αυστηρή πολιτική έναντι της παράτυπης μετανάστευσης.

Το Aquarius--το πλοίο που μισθώνουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις SOS Μεσόγειος SOS Méditerranée) και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontiers MSF)-- διέσωσε αυτούς τους 158 ανθρώπους, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, 26 γυναίκες και 36 ασυνόδευτους ανήλικους, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όλοι τους είχαν υποστεί αφυδάτωση και πολλοί φέρουν σημάδια κακομεταχείρισης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική ΜΚΟ, μια από τις τελευταίες που συνεχίζουν ακόμη τη δράση τους στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Λιβύης.

Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε την Παρασκευή (1/6) και ο Σαλβίνι ανήγγειλε ότι θα επισκεφθεί τη Σικελία την Κυριακή γα να αποτιμήσει την κατάσταση επιτόπου.

Έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξουν περικοπές στις δαπάνες για την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προγράμματα επαναπατρισμού των παράτυπων μεταναστών στην Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ