ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος

Βερολίνο: Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος
Pixabay

Την πεποίθηση ότι η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 εξέφρασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ζανέτ Σβάμπεργκερ.

Σχολιάζοντας την αδυναμία του Washington Group να φτάσει σε συμφωνία επεσήμανε ότι δεν υπάρχει νέα θέση του Βερολίνου σχετικά με το θέμα.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εξακολουθήσουν να συζητούν. Εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση τότε, όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις που είναι απαραίτητες για αυτό. Η απόφαση θα ληφθεί στην βάση αυτών», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι δεν βρέθηκε κοινή γραμμή για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο Washington Group, που πραγματοποιήθηκε στο Γουίσλερ του Καναδά, και πως οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν.

Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα ενεργοποιήσει πιθανότητα το «επί της αρχής» πρόγραμμα του για την Ελλάδα.

Σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Financial Times αναφέρει ότι οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος θα συνεχιστούν την Πέμπτη στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, ο χρόνος για την χρηματοδοτική ένταξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετρά πλέον αντίστροφα και εξετάζονται πλέον άλλες επιλογές για το πώς το Ταμείο θα μπορούσε να εμπλακεί στις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ