ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αγανάκτηση προκάλεσε μια selfie μετά από ατύχημα

Ιταλία: Αγανάκτηση προκάλεσε μια selfie μετά από ατύχημα
REUTERS/ PHIL NOBLE/ Φωτογραφία Αρχείου

Αγανάκτηση και σοκ προκαλεί η φωτογραφία που δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα Liberta, στην οποία απεικονίζεται ένας νεαρός άνδρας ο οποίος βγάζει selfie στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης Πιατσέντσα την ώρα που μία σοβαρά τραυματισμένη Καναδή κείτεται στο έδαφος και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους ειδικούς που έχουν καταφτάσει στο σημείο του ατυχήματος.

Ένας φωτογράφος απαθανάτισε τη σκηνή με τον νεαρό αυτόν άνδρα, ο οποίος φοράει βερμούδα και δεν διακρίνεται το πρόσωπό του. Η αστυνομία τον υποχρέωσε να σβήσει τη φωτογραφία από το κινητό του.

Το περιστατικό συνέβη στο τέλος του περασμένου μήνα. Η γυναίκα που έπεσε στις ράγες, μια νεαρή Καναδή, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το πόδι.

Η φωτογραφία του νεαρού να βγάζει με το κινητό του σέλφι εμφανίστηκε σε πολλά πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου και προκάλεσε τα οργισμένα σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Corriere della Sera έγραψε ότι ο άνδρας αυτός φαίνεται να σχηματίζει το σήμα της νίκης με το ένα του χέρι και με το άλλο να τραβάει τη φωτογραφία.

Σε άρθρο της η La Stampa κάνει λόγο για ένα "καρκίνωμα που διαβρώνει το Ίντερνετ", ενώ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νικόλα Σαβίνο σχολίασε ότι το ανθρώπινο είδος "οδεύει προς εξαφάνιση". Ένας χρήστης του Twitter σχολίασε απλά: "Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον".

Ο δημοσιογράφος Τζόρτζιο Λάμπρι, ο οποίος απαθανάτισε τη σκηνή στις 26 Μαϊου, έγραψε άρθρο για την εμπειρία του στην εφημερίδα της Πιατσέντσα Liberta με τίτλο "Η βαρβαρότητα που δεν περιμένεις: η 'σέλφι' ενώπιον μιας τραγωδίας".

Οι συνθήκες πάντως του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ελαττωματικό το σύστημα ελέγχου με το οποίο κλείνουν οι πόρτες του τρένου και η γυναίκα πρέπει να έπεσε στο κενό όταν άνοιξε από λάθος μια πόρτα. Ωστόσο, υπάρχει και μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία πιθανόν να προσπάθησε βιαστικά να επιβιβαστεί στο τρένο την ώρα που αναχωρούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ