ΚΟΣΜΟΣ

Στο ξενοδοχείο Capella ο χώρος της συνόδου κορυφής Τραμπ - Κιμ

Στο ξενοδοχείο Capella ο χώρος της συνόδου κορυφής Τραμπ - Κιμ
REUTERS/Kevin Lamarque and Korea Summit Press Pool/File Photos

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν θα διεξάγουν την επόμενη εβδομάδα τη σύνοδο κορυφής των δύο χωρών στο ξενοδοχείο Capella στο νότιο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

«Ο χώρος της συνόδου κορυφής στη Σιγκαπούρη μεταξύ (του προέδρου των ΗΠΑ) και του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι το ξενοδοχείο Capella στο νησί Σεντόσα. Ευχαριστούμε τους Σιγκαπουριανούς οικοδεσπότες για τη φιλοξενία τους», ανέφερε η Σάντερς σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος λαμβάνει καθημερινές ενημερώσεις για τη Βόρεια Κορέα από την ομάδα του αρμόδια για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Και μπορώ επίσης να σας πως ένα προσωρινό πρόγραμμα για αυτή την πρώτη συνάντηση είναι για τις 12 Ιουνίου, στις 09:00 ώρα Σιγκαπούρης», τόνισε η ίδια.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα συνεχιστεί η εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης των ΗΠΑ εις βάρος της Βόρειας Κορέας, η Σάντερς επισήμανε ότι η αμερικανική πολιτική δεν έχει αλλάξει και η Ουάσιγκτον συνεχίζει να διατηρεί σκληρές κυρώσεις ενάντια στην Πιονγιάνγκ.

«Θα διατηρήσουμε σε ισχύ τις κυρώσεις, είναι πολύ ισχυρές και δεν θα άρουμε αυτές τις κυρώσεις εκτός αν αποπυρηνικοποιηθεί η Βόρεια Κορέα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ