Γουατεμάλα: Νέα ισχυρή έκρηξη στο ηφαίστειο «Fuego» - Εκκενώνονται περιοχές
Νέος συναγερμός σήμανε και πάλι στις αρχές και στους κατοίκους στη Γουατεμάλα, καθώς το ηφαίστειο Fuego (Φουέγκο) «ξύπνησε» για ακόμα μία φορά.
Η νέα ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), όπως μεταδίδει το BBC, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιοχές που βρίσκονται νότια από το συγκεκριμένο ηφαίστειο.
Η νέα έκρηξη υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει ένα σύννεφο τέφρας ύψους έως 6.000 μέτρων, το οποίο θα διασκορπιστεί στην ατμόσφαιρα με κατεύθυνση δυτική.
Η πρώτη ηφαιστειακή έκρηξη στο «Φουέγκο», σημειώθηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να εκλυθούν τεράστιες ποσότητες λάβας και μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού και τέφρας να φθάσει σε μεγάλο ύψος.
Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της κυριακάτικης έκρηξης είναι 72 νεκροί, ενώ υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις αρχές τουλάχιστον 46 είναι οι τραυματίες, οι μισοί εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο μέλη των σωστικών συνεργείων αγνοούνται.
Το «Φουέγκο», σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια της Γουατεμάλας,
Παραδόθηκε 64χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος δίδυμων ΑμεΑ στην Κυψέλη
15:34
Πυρά Πούτιν κατά Ουκρανίας: Το Κίεβο προσπαθεί να τορπιλίσει την ειρηνευτική διαδικασία
15:33
Κρήτη: Ένοχος 54χρονος για τον τραυματισμό δύο ανηλίκων που εισέβαλαν στο μποστάνι του
15:24
Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο λόγω 24ωρης απεργίας
15:23