ΚΟΣΜΟΣ

Το πρόσωπο «έκπληξη» που ίσως συμμετάσχει στη σύνοδο Τραμπ - Κιμ

Το πρόσωπο «έκπληξη» που ίσως συμμετάσχει στη σύνοδο Τραμπ - Κιμ
REUTERS

Πληροφορίες θέλουν τον πρώην μπασκετμπολίστα του NBA, Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί φίλος του Κιμ Γιονγκ Ουν, να δίνει το «παρών» στη σύνοδο κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Η είδηση είχε κατακλύσει τα social media, με τους χρήστες να μην ξέρουν αν πρέπει να κλάψουν ή να γελάσουν με το νέο.

Η αμερικάνικη New York Post ανέφερε την Τρίτη πως ο Ρόντμαν θα φτάσει στη Σιγκαπούρη μία μέρα πριν από την ιστορική συνάντηση και ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες των δύο πλευρών, καθώς εδώ και χρόνια καλεί σε διάλογο.

«Πολλές φορές, σε περιστάσεις που απαιτούν λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς, χώρες επιλέγουν πρεσβευτές καλής θελήσεως, και είτε συμφωνείτε, είτε όχι, ο Ντένις Ρόντμαν μπαίνει στη λίστα», είπε πηγή στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος του Ρόντμαν, Ντάρεν Πρινς, δεν επιβεβαίωσε ότι ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη, αλλά τόνισε πως θα ήταν μεγάλη του χαρά να πάει.

«Το έχει συζητήσει, αλλά δεν υπάρχει τελικό σχέδιο», σημείωσε ο Πρινς και συμπλήρωσε πως ο Ρόντμαν «απλώς χαίρεται που θα γίνει (η σύνοδος). Ελπίζει σε ένα καταπληκτικό-ιστορικό αποτέλεσμα».

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ρόντμαν έχει επισκεφθεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ και έχει εκφράσει την ελπίδα του να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ αυτού και του Τραμπ.

Το τελευταίο του ταξίδι στην Βόρεια Κορέα έγινε τον περασμένο Απρίλιο, λίγο μετά την ορκωμοσία του Τραμπ στον προεδρικό θώκο. Επιστρέφοντας είχε αποκαλύψει πως έχει ταξιδέψει στη χώρα τουλάχιστον έξι φορές από το 2013, ενώ είχε δώσει και λεπτομέρειες για τον ηγέτη του καθεστώτος, κάνοντας λόγο για ένα άτομο που αγαπά το μπάσκετ και του φέρεται σαν είναι αληθινοί φίλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ