Έκτακτη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τη Γάζα
Έκτακτη συνεδρίαση θα διεξάγει την Τετάρτη (13/6) η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας , έπειτα από αίτημα των αραβικών χωρών, ανέφερε σε επιστολή του προς τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, ο Μίροσλαβ Λάιτσακ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα τεθεί προς ψήφιση ένα σχέδιο απόφασης για την προστασία των άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα και έμμεσης καταδίκης του Ισραήλ, σε ένα ψήφισμα παρόμοιο με εκείνο που τέθηκε προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν μια εβδομάδα και ενάντια στο οποίο άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωμάτες.
Σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΣΑ, εκείνα που εγκρίνει η Γενική Συνέλευση δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.
«Θα εργαστούμε την ερχόμενη εβδομάδα για να συγκεντρώσουμε το μέγιστο αριθμό ψήφων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ένας διπλωμάτης από μια χώρα που στήριξε το αίτημα της έκτακης σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.
Κικίλιας για ελληνόκτητα πλοία στον Περσικό: Επικοινωνούμε μαζί τους τρεις φορές την ημέρα
22:23
ΗΠΑ: Η διοίκηση Τραμπ θέλει να διευκολύνει τις ομοσπονδιακές εκτελέσεις
22:14
Σάντσεθ σε ΗΠΑ για δημοσιεύματα αποβολής από το ΝΑΤΟ: «Δεν επικοινωνούμε μέσω email»
22:03
«Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία» από τον Μακρόν στα ελληνικά - Σε εξέλιξη το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
21:52