ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Επίθεση από αλιγάτορα δέχτηκε τελικά γυναίκα που είχε εξαφανιστεί

Φλόριντα: Επίθεση από αλιγάτορα δέχτηκε τελικά γυναίκα που είχε εξαφανιστεί
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Επίθεση από αλιγάτορα πιστεύουν οι Αρχές πως δέχτηκε μια γυναίκα από τη Φλόριντα, η οποία εξαφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου την ώρα που έκανε περίπατο κοντά σε λίμνη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλιείας και Άγριας Ζωής της Φλόριντα, νεκροψία που πραγματοποιήθηκε σε αλιγάτορα 3,8 μέτρων δείχνει ότι η γυναίκα δέχτηκε επίθεση.

Πρόκειται για την 47χρονη Shizuka Matsuki, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

«Η επιτροπή πιστεύει ότι η γυναίκα έχει πεθάνει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να εντοπιστεί η σορός της, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές» είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ρομπ Κλέπερ.

Το δίκτυο WSVN, που συνεργάζεται με το CNNi, αναφέρει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε τη γυναίκα να περπατάει με τα σκυλιά της κοντά στη λίμνη. Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο δίκτυο ότι ο μάρτυρας ξανακοίταξε προς τη λίμνη λίγα λεπτά αργότερα και είδε μόνο τα σκυλιά.

Ένα από τα ζώα έφερε και πρόσφατο τραύμα, όπως μετέδωσε το WSVN. Τα σκυλιά δεν ήθελαν να φύγουν από τη λίμνη αλλά τελικώς απομακρύνθηκαν και τώρα δέχονται τις φροντίδες κτηνιάτρων στο κέντρο ζώων της κομητείας του Μπρόγουαρντ.

«Είναι μια τραγωδία που ραγίζει τις καρδιές όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος» είπε ο Κλέπερ.

Αεροφωτογραφίες από το σημείο δείχνουν έναν μεγάλο αλιγάτορα να κολυμπάει στα νερά της περιοχής.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλιείας και Άγριας Ζωής της Φλόριντα, από το 1948 κάθε χρόνο έκτοτε σημειώνονται περίπου πέντε απρόκλητες επιθέσεις από αλιγάτορες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι 22 από αυτές τις επιθέσεις ήταν θανατηφόρες.

Η πιο πρόσφατη και σοκαριστική επίθεση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016, όταν ένα δίχρονο αγόρι πέθανε σε λίμνη κοντά στο ξενοδοχείο Walt Disney World.

Με πληροφορίες από: Alligator may have bitten, killed woman in Florida, authorities say

By Ralph Ellis, Konstantin Toropin and Sal Sendik, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ