ΚΟΣΜΟΣ

Οι σωματοφύλακες του Κιμ και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Οι σωματοφύλακες του Κιμ και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
REUTERS/TYRONE SIU

Την Κυριακή, αφού Κιμ Γιόνγκ Ουν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης ενόψει της πολυαναμενόμενης συνάντησής του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πήρε το δρόμο προς το ξενοδοχείο όπου διαμένει με τη συνοδεία σωματοφυλάκων οι οποίοι… έτρεχαν δίπλα στη λιμουζίνα του καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Οι σωματοφύλακες, οι οποίοι είχαν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση στη συνάντηση του Κιμ με τον πρόεδρο της Νότειας Κορέας Μουν Τζε-Ιν, είχαν προκαλέσει εντύπωση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η ακολουθία του Κιμ κατά την διέλευσή του προς το αεροδρόμιο αποτελούταν από περίπου 20 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου και ενός ασθενοφόρου.

Ο Κιμ ανησυχεί ότι θα πέσει θύμα δολοφονίας, γεγονός που εξηγεί και το ότι έστειλε δύο αεροπλάνα της Air China ως αντιπερισπασμό προτού επιβιβαστεί ο ίδιος σε αεροπλάνο για την Σιγκαπούρη.

Ο Κιμ και ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθούν την Τρίτη, σε μια ιστορική συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν την πιθανή άρση των κυρώσεων έναντι της Β. Κορέας με αντάλλαγμα την αποπυρηνικοποίηση της χώρας.

Ο Τραμπ πέταξε στην Σιγκαπούρη απευθείας από τον Καναδά, όπου βρισκόταν για την σύνοδο κορυφής G-7 και έφτασε στο αεροδρόμιο μερικές ώρες μετά τον Κιμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ