Εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα από τον 6ο αιώνα ανακαλύφθηκαν στη Μογγολία
Τουλάχιστον 270 αρχαία αντικείμενα του 6ου και του 7ου αιώνα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη βόρεια επαρχία της Μογγολίας, Μπουλγκάν.
Ανάμεσα στα σπάνια αυτά αρχαία αντικείμενα περιλαμβάνονται τείχη, τύμβοι, τάφοι και ζωγραφική στον βράχο. Τα αρχαία ήρθαν στο φως σε μία περιοχή κοντά σε ένα ταφικό ανάχωμα, το οποίο ανακαλύφθηκε στη διάρκεια κοινής αποστολής με αρχαιολόγους του Καζακστάν το 2011, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.
Ανακαλύφθηκε επίσης ένα σπασμένο πέτρινο άγαλμα που αναπαριστά έναν νέο, καθώς και ένα άγαλμα με κινεζικές επιγραφές επάνω του.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η Μογγολία είναι ένα υπαίθριο ανοιχτό μουσείο του αρχαίου νομαδικού πολιτισμού και οι νεώτερες αυτές αρχαιολογικές ανακαλύψεις αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.
Νέα διάταξη για τον νόμο Κατσέλη: Τι και πόσο κερδίζουν οι δανειολήπτες - 9 ερωταπαντήσεις
04:00
Kοινωνικός τουρισμός 2026 - 27: Δείτε τους οριστικούς πίνακες δικαιούχων συνταξιούχων
03:00
Μεταφορά χρημάτων γονέων από κοινό τραπεζικό λογαριασμό: Πότε θεωρείται δωρεά - Οι παγίδες
02:00
Ποια σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην εφαρμογή Posokanei - Οι τρόποι λειτουργίας του
01:00