ΚΟΣΜΟΣ

«Πόρτα» Ιβάνοφ σε Ζάεφ

«Πόρτα» Ιβάνοφ σε Ζάεφ
Dimitar Dilkoff/Pool via Reuters

Μόλις δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ με τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ, αφού ο τελευταίος δεν τους άφησε να μιλήσουν και αποχώρησε. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο Ιβάνοφ σκοπεύει να απευθύνει διάγγελμα κάποια στιγμή σήμερα.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μετέβη στην προεδρική κατοικία προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της χώρας σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Η συνάντησή τους, ωστόσο, δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας της γείτονος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων makfax, ο Ζόραν Ζάεφ και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν στον Ιβάνοφ το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, ωστόσο ο Ιβάνοφ τους σταμάτησε πριν καν ξεκινήσουν και αποχώρησε από τη συνάντηση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να συζητήσει με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ τα οφέλη της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της πΓΔΜ.

Εξάλλου, οπως μετέδωσε νωρίτερα δημοσιογράφος του makfax, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν από αυτή στις 10:09.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ