ΚΟΣΜΟΣ

Μειώνεται συνεχώς η δημοτικότητα του Ερντογάν

Μειώνεται συνεχώς η δημοτικότητα του Ερντογάν
REUTERS/Osman Orsal

Σημαντική πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν όσοι πιστεύουν πως θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος στις προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, δημοτικότητά του σημειώνει πτώση κατά 1,6 μονάδα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα χάσει την πλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο.

Η δημοσκόπηση του Gezici διενεργήθηκε από τις 2 ως τις 3 Ιουνίου σε σύνολο 2.814 ανθρώπων. Το 47,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει τον Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, μείωση σε σχέση με το 48,7% που είχε απαντήσει το ίδιο μία εβδομάδα νωρίτερα.

Εξάλλου ο συνασπισμός μεταξύ του AKP και του εθνικιστικού MHP δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, το 48,7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτίθεται να ψηφίσει ένα από τα δύο κόμματα. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ