πΓΔΜ: Φωτοβολίδες και συνθήματα για τη συμφωνία
Την οργή της για τη συμφωνία Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό εξέφρασε χτες το βράδυ μια ομάδα διαδηλωτών σε συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο της χώρας.
Οι διαδηλωτές, μέλη μιας εθνικιστικής οργάνωσης, άναψαν φωτοβολίδες, φώναξαν συνθήματα και «υποσχέθηκαν» να προκαλέσουν προβλήματα στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.
«Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει το όνομα» και «ο Ζάεφ είναι προδότης» είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο IBNA, ο Solza Grceva του «Macedonian Voice» είπε ότι η «μάχη τώρα ξεκινάει» και πως «με τη στήριξη του κόσμου» δεν θα επιστρέψουν την εφαρμογή της συμφωνίας που, όπως ισχυρίζεται, «καταστρέφει την εθνική ταυτότητα και της ιστορία» της χώρας.
Όπως έγινε γνωστό, αντίστοιχες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες ημέρες.
Θερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
04:00
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 534 προσλήψεις - Στην καθαριότητα σχολείων
03:00
Συντάξεις Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες καταβολής τους από τον e-ΕΦΚΑ
02:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
01:00