ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Διέσωσε 10 παιδιά θύματα τράφικινγκ

Νιγηρία: Διέσωσε 10 παιδιά θύματα τράφικινγκ
PIXABAY

Η Εθνική Υπηρεσία για την Απαγόρευση του Trafficking (NAPTIP) της Νιγηρίας ανακοίνωσε την Τρίτη την επιτυχημένη διάσωση 10 παιδιών από την Νιγηρία, τα οποία διακινούνταν προς τη Ρωσία 

Πρόκειται για εννέα κορίτσια και ένα αγόρι, τα οποία είχαν στην κατοχή τους από ένα πάσο φιλάθλου της FIFA επειδή η Ρωσία επιτρέπει, ενόψει του κυπέλλου, την είσοδο ξένων στη χώρα, ζητώντας αποκλειστικά την ανάδειξη του πάσου αυτού. Οι διακινητές προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους χαλαρούς κανόνες εισόδου στη χώρα που έχουν εφαρμοστεί λόγω του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Τα παιδιά διασώθηκαν καθώς επιβιβάζονταν σε πτήση από το Λάγος προς την Μόσχα. Έχουν ήδη γίνει πέντε συλλήψεις σχετικά με την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ένα μέλος της αστυνομίας.

Η γενική διευθύντρια του NAPTIP, Julie Okah-Donli, προειδοποίησε τους γονείς να είναι προσεκτικοί, καθώς οι διακινητές συχνά χρησιμοποιούν ψευδείς υποσχέσεις για αθλητικές υποτροφίες και επαγγελματικές ευκαιρίες προκειμένου να πείσουν να παιδιά να τους ακολουθήσουν αυτοβούλως. Προειδοποίησε δε, ότι οι ιστορίες αυτές συχνά έχουν τραγική κατάληξη, με πολλά από τα παιδιά να καταλήγουν θύματα αφαίρεσης οργάνων, ή σε κάποιες περιπτώσεις, νεκρά.

Η Okah-Donli εξασφάλισε την υποστήριξη του Προέδρου του Παραδοσιακού Συμβουλίου της Πολιτείας Ρίβερς της Νιγηρίας, ο οποίος επαίνεσε το έργο του NAPTIP και υποσχέθηκε ότι το Συμβούλιο θα συνεργαστεί με το NAPTIP στον αγώνα της καταπολέμησης του εμπορίου λευκής σαρκός.

Τα διασωθέντα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε μία στέγη για θύματα εμπορίου λευκής σαρκός στη Νιγηρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ