ΚΟΣΜΟΣ

Το Μεξικό καταδικάζει τον «σκληρό και απάνθρωπο» χωρισμό των οικογενειών μεταναστών

Το Μεξικό καταδικάζει τον «σκληρό και απάνθρωπο» χωρισμό των οικογενειών μεταναστών
REUTERS/Stephanie Keith

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Λουίς Βιντεγκαράι καταδίκασε τον «σκληρό και απάνθρωπο» χωρισμό των οικογενειών μεταναστών που συλλαμβάνονται ενώ επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Θέλω εξ ονόματος της κυβέρνησης και του λαού του Μεξικού να εκφράσω με τον πλέον κατηγορηματικό και σθεναρό τρόπο την καταδίκη αυτής της σκληρής και απάνθρωπης πολιτικής» δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Απευθύνουμε έκκληση στην αμερικανική κυβέρνηση, στο ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να επανεξετάσουν αυτήν την πολιτική και να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία και τα δικαιώματα των μικρών αγοριών και κοριτσιών, ανεξαρτήτως της εθνικότητας και της μεταναστευτικής της κατάστασης» υπογράμμισε ο Μεξικανός υπουργός.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Λουίς Βιντεγκαράι είπε επίσης ότι η μεξικανική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφή την άποψή της επί τους θέματος στην αμερικανική κυβέρνηση και έχει συζητήσει το θέμα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΟΗΕ, μεταξύ αυτών τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ