ΚΟΣΜΟΣ

Το DNA έλυσε το μυστήριο με το περίεργο πλάσμα στη Μοντάνα

Το DNA έλυσε το μυστήριο με το περίεργο πλάσμα στη Μοντάνα
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Τον Μάιο, ένας κτηνοτρόφος σκότωσε στην Μοντάνα των ΗΠΑ ένα περίεργο πλάσμα. Οι φωτογραφίες του ζώου κυκλοφόρησαν στα social media προκαλώντας σύγχυση για την ταυτότητά του. Επρόκειτο για λύκο, αρκούδα ή ίσως για συγγενή του Μεγαλοπόδαρου (τον γνωστό και ως Bigfoot);

Οι θεωρίες γύρω από το πλάσμα πολλές, ωστόσο το τεστ DNA αποκάλυψε την ταυτότητα του, με την οποία δεν θα ενθουσιαστούν και τόσο οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας.

«Δεν είχαμε ιδέα τι ήταν αυτό (το ζώο) μέχρι που πήραμε τα αποτελέσματα του DNA», αναφέρει στην εφημερίδα The Great Falls Tribune εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας που ασχολήθηκε με το ζήτημα, Μπρους Ότσλι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γενετικού υλικού, το οποίο συγκρίθηκε με το DNA χιλιάδων λύκων, κογιότ και σκύλων, το συμπέρασμα είναι πως το άγριο ζώο είναι ένας γκρίζος λύκος που ζει στα Βραχώδη Όρη, τη μεγάλη οροσειρά της δυτικής Βόρειας Αμερικής.

Μάλιστα, πρόκειται για θηλάζουσα λύκαινα, περίπου 2-3 ετών.

Στην αρχή, κανείς δεν πίστευε πως πρόκειται για λύκο καθώς τα δόντια του ζώου ήταν πολύ κοντά, οι πατούσες ιδιαίτερα μικρές ενώ τα νύχια του μακριά, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φυσικές αλλαγές δεν είναι ασυνήθιστες στα ζώα.

Το μυστήριο λοιπόν λύθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ