Μίνι Σύνοδος των χωρών του Βίζεγκραντ για το προσφυγικό
Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και οι ηγέτες της ομάδας των χωρών του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία) πρόκειται να συναντηθούν σήμερα στη Βουδαπέστη για να συζητήσουν το μεταναστευτικό.
Η συνάντησή τους πραγματοποιείται πριν τη μίνι σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και άλλων χωρών με το ίδιο θέμα.
«Η τρέχουσα αντιπαράθεση (μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών) στη Γερμανία οδήγησε σε προτάσεις να κλείσει η χώρα τα σύνορά της και να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα, κάτι που είναι απαράδεκτο για εμάς», τόνισε χθες Τετάρτη ο Αντρέι Μπάμπις, ο Τσέχος πρωθυπουργός, στην εφημερίδα Hospodarske.
Ο Μπάμπις κάλεσε τις χώρες μέλη της ΕΕ να συμμορφωθούν με τις τέσσερις ελευθερίες που διασφαλίζει η Ένωση --την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, προϊόντων, κεφαλαίων και υπηρεσιών--, ενώ τάχθηκε υπέρ της καλύτερης προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Ο 63χρονος Τσέχος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η παράτυπη μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ενώ πρότεινε τη δημιουργία κέντρων καταγραφής των αιτούντων άσυλο εκτός Ευρώπης.
Στέγαση: Δύο νέα προγράμματα το καλοκαίρι – Έρχεται νέο «Ανακαινίζω» και κατασκευή κατοικιών
03:00
Εργασία μέσω ΔΥΠΑ: Ανοίγουν 60.000 νέες θέσεις – Όλες οι λεπτομέρειες
02:00
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα αποζημιώσεων για κτηνοτρόφους - Πότε κλείνει
01:00
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές - Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι
00:30