Κόντε: Το προσχέδιο για το μεταναστευτικό θα αποσυρθεί
Για «παρεξήγηση» με το προσχέδιο της κοινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό μίλησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, προαναγγέλλοντας ότι θα αποσυρθεί.
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Κόντε απείλησε να «μποϊκοτάρει» τη συνάντηση της Κυριακής για να διαμαρτυρηθεί για το προσχέδιο, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιστροφή των μεταναστών στις χώρες απ’ όπου εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από την καγκελάριο Μέρκελ, που ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην παραβρεθώ στη μίνι σύνοδο της Κυριακής για το μεταναστευτικό» έγραψε ο Κόντε στο Facebook, συμπληρώνοντας ότι δεν θα δεχτεί το προσχέδιο εάν δεν γίνουν αλλαγές.
«Η καγκελάριος εξήγησε ότι υπάρχει μια “παρεξήγηση”. Το προσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε χτες θα αποσυρθεί» τόνισε ο ίδιος.
Στοιχεία ΔΕΣΦΑ για την κατανάλωση φυσικού αερίου το α’ τρίμηνο του 2026
11:14
Alpha Bank: Απέκτησε το 69,61% της Alpha Trust - Δημόσια πρόταση και για το υπόλοιπο
11:13
Τσιάρας: Ζήτησα την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας γιατί είναι ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας
11:13
Επεισόδιο με πυροβολισμούς τα ξημερώματα στην Πάτρα – Στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι 22χρονος
11:07